Nu exista produse in cos Vezi cosul Intra in cont

ACASA  |  NOUTATI  |  CIPURI RESETABILE  |  SUPORT TEHNIC  |  CONTACT  |  SERVICE  |  AJUTOR  |  G & G  |  ECO BOX  |  Schimb 1la1

CATEGORII PRODUSE

CIPURI RESETABILE
CIPURI RESETABILE
PRODUCATORI
REDUCEREA DESEURILOR - 2023

    Intre imprimantele noi si cele mai vechi exista cateva diferente care determina calitatea printului cu tonerul refill compatibil.
Cele mai importante diferente dintre acestea sunt :

1. Temperatura cuptorului - Echipamentele noi au temperatura cuptorului mai mica decat cele vechi :
     Primul criteriu pentru determinarea calitatii este GRADUL DE FIXARE pe pagina.
     Odata cu ecologizarea echipamentelor si cresterii vitezei de printare, s-a impus scaderea temperaturii de fixare a tonerului.
      Tonerele mai noi se fixeaza la temperaturi mai mici decat cele vechi, iar daca un toner nu se fixeaza bine, acesta se va sterge de pe pagina printata si/sau se va lipi pe rolele din cuptor. Problemele mai mari apar in momentul cand se opteaza pentru printarea duplex.

2. Eficienta de transfer  - Echipamentele noi folosesc tonere cu eficienta de tranfer foarte mare.
     Al doilea criteriu pentru determinarea calitatii este EFICIENTA DE TRANFER.
     Camerele de toner rezidual ale cartuselor noi sunt foarte mici si este nevoie de toner care sa aiba o eficienta de tranfer foarte buna pentru a nu le supra-umple. Supra-umplerea camerei de toner rezidual va duce la scurgeri de toner in echipament si la deteriorarea partilor mecanice ale acestuia.
     Tonerele se mai diferentiaza si prin CAPACITATEA TRIBOELECTRICA : adica proprietatea de a se incarca cu sarcina electrostatica.
      Cu cat o particula de toner este mai sferica, cu atat va acumula mai multa sarcina electrica si va fi mai eficienta in migrarea ei din rezervor, pe rola de developare, pe cilindru si la final pe hartie.
      Tonerele compatibile se mai diferentiaza intre ele si prin gradul de distributie al marimii particulelor de toner. Cu cat dimensiunile particulelor de toner sunt mai uniforme, tonerul este calitativ. Cand toate particulele din compozitia tonerului sunt de aceleasi marimi si sferice ca forma, tonerul are eficienta de transfer maxima ( este cazul tonerului chimic ). Un toner cu dimensiuni variate ale particulelor de toner va avea o eficienta de tranfer mica ( consum specific mare ) si se va comporta diferit la inceputul printari fata de sfarsit.
       Numarul de pagini printate cu o anumita cantitate de toner este determinat de eficienta de tranfer si de capacitatea triboelectrica.

3. Densitatea de imagine - ID.  Echipamentele noi folosesc tonere cu ID mai mica, dar cu mai multe tonuri de gri.
     Al treilea criteriu pentru determinarea calitatii tonerului este DENSITATEA DE IMAGINE.
     Un toner cu particule mari va printa cu densitate de imagine (ID) mare, dar cu tonuri de gri restranse.
      Un toner cu particule neuniforme va printa la inceput cu ID mare (intotdeauna se consuma mai intai particule mari de toner), apoi cu ID mica, dar cu mai multe tonuri de gri.
      Un toner cu particule uniforme va printa de la inceput pana la sfarsit cu aceeasi ID.
      Un toner cu particule uniforme si capacitate triboelectrica mare va printa cu ID mare si tonuri de gri bune.
      Un toner care printeaza cu ID mare va avea un consum mare de toner. Cu cat un toner printeaza mai negru, cu atat va printa mai putine pagini.
      Un toner care printeaza cu ID mic va avea un consum mic de toner.
      O densitatea de imagine mare determina gradul de negru imprimat pe pagina.

Concluzie : Tonere compatibile nu sunt toate egale si universalitatea este relativa. Alegeti tonerul potrivit pentru aplicatia dorita.

    NOTA IMPORTANTA : UMIDITATEA ATMOSFERICA din atelierul de incarcare, precum si din spatiul unde se printeaza influenteaza major comportamentul cartusului de toner !!!
      Gama optima de umiditate relativa din atmosfera este cuprinsa intre 40% si 60%.
       Daca umiditatea este mai mica (ex.:30%) veti obtine ID mic, potential background si potentiale descarcari electrostatice.
      Daca umiditatea este mare (peste 60%) veti obtine ID foarte mare, consum de toner foarte mare, toner rezidual foarte mult, potentiale aderente de toner pe : lamela doctor, rola PCR, rola magnetica (developare) si pe fuser.
     Umiditatea o puteti masura cu un hifrometru din comert si o puteti controla cu ajutorul unei instalatii de aer conditionat ( pentru deumificare ) si a unor recipiente deschise cu apa ( pentru umificare ).

 Tonerul Chimic Vs. Tonerul Conventional

       Tonerele chimice, in general sunt foarte pretentioase la prelucrarea cartuselor.
       Tonerul chimic este foarte putin tolerant la uzura componentelor din cartus. Uzura unuia din componente putand genera un print de calitate slaba.
       Se recomanda ca fiecare componenta a cartusului, nu numai rezervorul de toner si rezidualul, sa fie bine curatata de tonerul existent inainte in cartus : Rola de incarcare - PCR, rola developare, adder roller, lamela stergere, lamela doctor.
        Tonerele chimice au o eficienta de transfer ridicata, densitate de culoare mare (ID) - prezinta culori foarte bine definite (color gamut), fixare foarte buna, un consum specific mic, fata de tonerul conventional , DAR sunt foarte pretentioase la prelucrarea cartuselor (apare background la cea mai mica contaminare cu toner conventional) si aproape intolerante la uzura pieselor (rola developare, lamela doctor, PCR).
         Tonerele conventionale color au eficienta de tranfer mai mica decat tonerele chimice, densitate de culoare mai mica- prezinta culori mai estompate, fixare foarte buna, consum mai mare de toner ( cu circa 30% mai mult ca tonerul chimic). Au in schim stabilitate de la lot la lot foarte buna ( consistenta ) si sunt << prietenoase >> la prelucrarea cartuselor, tolerante la uzura pieselor.
         Nu sfatuim sa se foloseasca combinatii de tonere chimice si conventionale !!!
         Folosind numai tonere chimice sau numai tonere conventionale veti obtine performante mai bune !!!    

 DE RETINUT !!!

          Proprietatile fizico-chimice ale tonerelor chimice difera de la lot la lot, in masura mai mare decat cele ale tonerelor conventionale. De aceea, va recomandam sa curatati bine fiecare urma de toner (spre deosebire de tonerul conventional care este mai tolerant in acest sens).
          Pentru a tine sub control calitatea tonerelor comercializate, Toko testeaza fiecare lot de toner primit de la furnizori, inainte de a fi oferit spre vanzare clientilor.
          Loturile de toner care se comporta necorespunzator sunt returnate la furnizor, fie declasate si oferite la un pret minim numai pentru anumite aplicatii testate in atelierele noastre.OFERTELE SAPTAMANII
Nici un produs
PRODUCATORI